fbpx
Selecteer een pagina

‘Ondernemen, dat zit in je bloed zeggen ze. Dat ik een dosis ambitie heb, dat staat buiten kijf. Of ondernemen nu echt helemaal mijn ding is, daar ben ik nog niet helemaal van overtuigd.

Dat heeft meerdere oorzaken. Ten eerste ben ik nogal graag ‘in control’, een berekend persoon laat niets aan de twijfel over. Ten tweede houd ik niet van financiële onzekerheid en onzekerheid is nou eenmaal iets dat bij ondernemen hoort. Tenslotte zijn mijn ouders ondernemers en heb ik ook de nadelen ervan gezien.

Je denkt nu vast, maar waarom ben je dan toch gaan ondernemen? Omdat ik mezelf graag uitdaag en met die onzekerheid wil om leren gaan. Omdat mijn ouders me hier toch een stuk van hebben meegegeven. Omdat ik als ondernemer ‘in control’ kan zijn. Maar vooral omdat ik jou wil helpen met het neerzetten van jouw onderneming. Als een merk, met een uitstraling en een verhaal dat zo klaar is als een klontje voor jouw klant.

Ondernemer worden

Tja, maar dan moet ik het toch echt eerst even zelf doen. Hiervoor wist ik vrij weinig van ondernemen. Berekend als ik ben wilde ik daar verandering in brengen. Dus volgde ik een training tot Virtueel Assistent bij VA School. Hier leerde ik alle ins en outs van het ondernemen. Van boekhouden tot plannen. Ik moest op zoek naar mijn kwaliteiten, mijn ideale klant en mijn verhaal. Gelukkig was ik daar zo achter met mijn achtergrond in marketing en communicatie. Maar bovenal wist ik wat ik wil doen met mijn onderneming.

Bij VA School leerde ik zelf een website maken, de juridische ins en outs en een salesfunnel bouwen. Ik leerde om uit mijn comfortzone te komen. Video’s op te nemen, voor de camera van Dev fotografie te gaan staan en mijn eigen marketing te doen. Is het perfect? Er is altijd wel iets te verbeteren! Ik ben in ieder geval meer dan tevreden met wat ik heb neergezet. Een sterk merk en een duidelijk verhaal. 

Dan moet je dat verhaal ook nog kenbaar maken aan de buitenwereld. Jeetje, dat vond ik spannend! En nog steeds… Wat zullen anderen hiervan vinden? Zitten die ondernemers wel op mij te wachten? Word Merkelijk wel zichtbaar? Als ik daar antwoord op wil, moet ik toch echt aan de slag. Daar ging ik dus met knikkende knieën, mijn eerste post op Facebook en Instragram plaatsen, mijn vrienden uitnodigen om mijn pagina leuk te vinden. En wat blijkt, ze vinden het hartstikke leuk! Dat geeft mij moed om door te gaan en verder te bouwen aan mijn merk en mijn netwerk uit te bouwen. 

Merkelijk

Wist je dat merkelijk een ander woord voor duidelijk is? Eén van mijn eerste opdrachten bij VA School was om naar mijn kwaliteiten op zoek te gaan. Ik moest een aantal familieleden, vrienden en collega’s vragen wat mijn kwaliteiten zijn. Betrouwbaar, duidelijk en oplossingsgericht, dat is wat zij over mij zeggen. En ze hebben gelijk. Dat is waar ik voor sta en dat is dus ook wat ik uit wil dragen. Duidelijk, helder, geen gedoe, betrouwbaar en een oplossing voor jouw uitdaging.

Met deze reis die ik heb doorgemaakt, die ervaring, en de ervaring uit mijn carrière help ik jou met het neerzetten van je onderneming. Ik denk mee in de merkstrategie, maar ook in jouw ondernemingsplan, je doelen en je toekomst. Ik ben jouw strategische partner die jouw onderneming naar een hoger niveau tilt. Ik laat jou als ondernemer groeien en bloeien. Staat jouw sterke merk (al)? Dan help ik jou daarna met het bekend worden van je merk. Ik help jou met jouw onderneming en jij mij met ondernemen. En op deze manier helpen we elkaar!