fbpx
Selecteer een pagina

Ik ben nog maar net gestart met mijn onderneming, dus veel zaken zijn een kwestie van proberen. Zo ook mij profileren op social media. Natuurlijk deed ik dat al voor mijn als persoon zelf en voor mijn werkgever, maar niet als zzp’er.

Nu plaatste ik laatst een foto van mijzelf op het strand. Ik was die middag daar aan het genieten en tegelijkertijd me aan het verdiepen in de wereld van SEO door het boek ‘De Online Marketing Tornado’ te lezen. Een vriendin van mij attendeerde mij hier de volgende dag op deze foto en vroeg zich af waarom ik dit deed en wat dit met mijn professie te maken heeft. Ik gaf aan dat ik een persoonlijke touch wilde aanbrengen, aangezien mijn klanten zakendoen met mij. Een foto op het strand vond zij daar niet geschikt voor.

Jij bent het gezicht van jouw onderneming

Dit zette mij aan het denken. Ik ben nog steeds van mening dat je een persoonlijke touch aan je social media pagina moet brengen. Jij bent tenslotte het gezicht achter je bedrijf en men wil weten met wie ze zakendoen. Een gezicht bij de naam hebben is daarom ook fijn. Een vleugje persoonlijkheid doet wonderen. Maar tot hoe ver ga je? Dat zal voor iedereen persoonlijk zijn, maar ik denk dat hoe meer je van jezelf laat zien, hoe meer je de connectie krijgt met je klant. Heb je een bepaalde hobby waar je klant ook in geïnteresseerd is, dan zal hij sneller de connectie mij jou vinden. Hebben jullie dezelfde interesses? Je hebt meteen een opening om met je (potentiele) klant een gesprek aan te knopen.

En dat is wat je doet met je onderneming als merk neer te zetten. Jouw persoonlijke draai eraan geven. Sta jij voor ontzorgen? Dan ben je waarschijnlijk een zorgzaam persoon en dat kan je terug laten komen in zorgzame elementen, zowel in de zakelijke als privésfeer. Sta je voor creativiteit, dan is het zinvol om creaties of creatieve bezigheden te laten zien en het doet er niet toe of deze in privétijd of tijdens werktijd zijn gemaakt.

Blijf jezelf

Heb ik spijt van de foto? Nee! Zou ik het de volgende keer anders doen? Waarschijnlijk wel. Op deze foto zie je mij op het strand en in de tekst beschrijf ik dat ik dat boek lees. Nu is het bekend dat we als mens steeds meer kijken naar beelden en minder naar teksten. Ik had dus beter een foto van mij met het boek of enkel een foto van het boek kunnen plaatsen. Ik had kunnen praten in beeldtaal.

Het is belangrijk dat je nadenkt over hoe de social media post overkomt op je ontvanger. Maar het is ook belangrijk dat je jezelf blijft, jij bent tenslotte je onderneming. Dus het is helemaal niet erg om foto’s of video’s met een persoonlijke twist te delen.

Wil jij meer persoonlijkheid delen en je bedrijf echt neerzetten als merk? Ik kan je hiermee helpen. Ik geef je advies, een strategie en help je met jouw online zichtbaarheid. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.