fbpx
Selecteer een pagina

Henri rijdt in een botsauto door Groningen:

”Een scootmobiel vind ik zo lullig.”

Deze kop vond ik van de week op de site van het AD, welke om meerdere redenen opmerkelijk is. Het is weer eens wat anders dan corona, wat de afgelopen maanden het nieuws domineert. En niet zoveel mensen rijden met een botsauto rond, dat is op zichzelf al opmerkelijk te noemen.

Wat heeft dat nu met een merk te maken, zal je denken. Deze man staat ergens voor. Plezier, een dolletje, gekkig. Hij buigt zijn uitdaging, namelijk slecht ter been zijn, om naar zijn levenslust. Enfin, ik ken die beste man niet, maar ik ga er vanuit dat hij veel plezier heeft in het leven.

Jouw botsauto

Jij staat ook ergens voor, je hebt bepaalde normen en waarden, bepaalde zaken vind jij echt belangrijk. Het kan niet anders dat je dat meeneemt in jouw onderneming. Jij bent jouw onderneming. Weet jij precies wat je terugziet van jezelf  in jouw onderneming? Of misschien nog niet?

Ieder mens heeft zijn eigenschappen en bijzonderheden. Hier spreek je anderen mee aan. En dat geldt ook voor een onderneming. Met de eigenschappen van jouw onderneming, die hoogstwaarschijnlijk in lijn liggen met jouzelf, spreek je een bepaalde doelgroep aan. En wordt jouw onderneming opgemerkt door hen. Je hoeft niet met een botsauto rond te rijden om op te vallen. Je moet jouw doelgroep aanspreken. Je moet wat jij belangrijk vindt terug laten komen in jouw uitingen. Dat is jouw botsauto.

Wil je kwaliteit uitstralen? Dan kies je niet voor een naam en uitstraling dat wordt geassocieerd met goedkoop. Wil je toegankelijk zijn? Dan kies je niet voor een naam dat moeilijk is uit te spreken en ingewikkeld logo. Practice what you preach. Of eigenlijk preach what your practice. Laat je klanten niet van de koude kermis thuiskomen. Om maar even in de trend van botsauto’s te blijven.

Misschien heb je voor jouw onderneming je botsauto al gevonden. Misschien heb je al het onderstel en ben je met de afwerking bezig. Misschien ben je nog op zoek. In welke fase je ook zit, ik kan je helpen. Met hen vinden, het afwerken, het bijschaven en het uitbreiden. Met jouw onderneming neer te zetten als een duidelijk merk. Zodat jij aantrekkelijk wordt voor jouw klanten, waardoor zij weten wat ze aan je hebben en graag met jou willen samenwerken.

Ben jij klaar om opmerkelijk te worden?