fbpx
Selecteer een pagina

Je leest het tegenwoordig overal, je moet opvallen, je moet authenthiek zijn, vind je why, vind je purpose. Allemaal van die mooie maar toch ietwat abstracte opmerkingen. Ten eerste moet je natuurlijk helemaal niks. Echter volg je mij omdat je wel behoefte hebt om op te vallen. En waarom ik jou daarbij kan helpen, dat is om deze vijf redenen.

 

1. Wordt duidelijk!

Iedereen heeft een eigen verhaal. En jij dus ook. Dat hoeft niet altijd spectaculair te zetten. Het gaat erom dat je weet waarom je het doet en voor wie je het doet. Stel jij bent stukadoor, dan ben je dat niet zomaar geworden. Het is namelijk best zwaar werk en er zijn veel aanbieders. Je kan er goed geld mee verdienen, maar dan moet je wel veel werken. Ook avonden en weekenden. Er is dus een reden waarom jij dit beroep hebt gekozen en ook waarom je dit voor jezelf wilt doen. Tijdens een gesprek stel ik jou een aantal vragen waar we opzoek gaan naar wat jou nou drijft.

En dan heb je ook nog jouw ideale klant. Dat besef je je misschien niet, maar er is een type klant waar jouw voorkeur naar uit gaat. Die dezelfde waarden heeft als jou en gelooft in jouw drijfveren.

Jouw drijfveren en jouw ideale klant is hetgeen wat jouw onderneming uniek maakt. Wanneer je dit weet word je duidelijk voor jou en jouw klanten.

 

2. Jij wordt aantrekkelijk voor jouw klant

Juist door je drijfveren te benoemen en jouw ideale klant in kaart te brengen, is het eenvoudig om op te vallen bij jouw doelgroep. Als je iedereen wilt bereiken, bereik je tegelijkertijd niemand. Je kan niet de beste kwaliteit leveren tegen de goedkoopste prijs, tenzij je een dief van je eigen portemonnee wilt zijn.

Vind jij kwaliteit belangrijk, dan zal je er veel tijd in steken om te oefenen om een zo strak mogelijke gestucte wand af te leveren, zelfs wanneer deze enkel behangklaar hoeft te zijn. Een klant die wil betalen voor kwaliteit is dan jouw klant. Wil je je specialiseren in beton ciré, dan is iemand die van een industriele look houdt en het interieur belangrijk vindt jouw ideale klant.

Door je te focussen op hetgeen wat jou uniek maakt, word je aantrekkelijk voor jouw klanten. En wordt het ook duidelijk wat ze aan jou hebben. Kwaliteit? Dan ben is hij bij jou aan het goede adres. Goedkoop? Dan moet je bij iemand anders zijn.

 

3. Je hebt een duidelijk verhaal dat de bron is voor al jouw uitingen

Ik zet voor jou een duidelijk verhaal op over jou, je onderneming, je kwaliteiten en je aanbod. Dit verhaal is de bron voor al jouw uitingen. Vanuit hier maak ik jouw uitstraling (als je die niet al hebt), jouw website, en alle andere uitingen. Het is de basis voor jouw berichten op social media. Of voor ene vlog die je maakt over jouw bedrijf.

4. Jij wordt opmerkelijk

Denk je nu; leuk Sam (je mag me Sam noemen), maar ik heb toch helemaal geen tijd om die blogs, instagram post en vlogs zelf te maken. Ik kan je daarmee helpen. Oké op die vlog moet je toch echt zelf in beeld komen, maar het bedenken van het onderwerp en de montage daarna kan ik voor je doen. Hetzelfde als het maken van teksten voor je website, berichten voor op social media, uitwerken van blogs en ga zo maar door. Ook kan ik je helpen met het opzetten van een huisstijl, wanneer je deze nog niet hebt of wil verbeteren of vernieuwen.

5. Jij wordt zichtbaar

Een mooi verhaal is leuk, maar dan moet je wel zichtbaar zijn. Hier kan ik jou mee helpen door een marketing en communicatieplan op te stellen, waarmee jij je zichtbaarheid kan vergroten. We weten al wie jouw ideale klant is, maar hoe bereik je die eigenlijk. Waar zit die ideale klant?  Door de juiste middelen in te zetten, op de juiste plek word je zichtbaar.